12 Απριλίου 2008

Μετά την πανελλαδική ποδηλατοπορεία

Η ανοιχτή συνέλευση των φίλων του ποδηλάτου Δράμας με χαρά της ανακοινώνει την επιτυχία της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σε πολλές πόλεις της χώρας, την περασμένη Κυριακή 6 Απριλίου. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη καθώς στην Αθήνα οι ποδηλάτες ξεπέρασαν τους 2.500, ενώ στην Θεσσαλονίκη τους 500 ποδηλάτες.
Στην πόλη μας η συμμετοχή ήταν μικρότερη της αναμενόμενης, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Όσοι πάντως ήρθαν στο ραντεβού, αψηφώντας την βροχόπτωση, ανταμείφθηκαν καθώς η βροχή σταμάτησε την κρίσιμη ώρα της ποδηλατοπορείας και ξανάρχισε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της. Δείξαμε εμπράκτως ότι το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες, εφόσον ο αναβάτης του ντυθεί κατάλληλα.

Πριν την ποδηλατοπορεία έγινε μια πρώτη παρουσίαση της πρότασης δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας, η οποία έγινε δεκτή από όσους παρεβρεθήκανε με μεγάλο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα γίνουν αλλαγές στην ανοιχτή συνέλευση, σύμφωνα με τις απόψεις – εμπειρίες των ποδηλατών – ποδηλατισσών της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: