11 Οκτωβρίου 2009

Μιά γεύση από την Ολλανδία, τον "παράδεισο" του ποδηλάτου!


Αυτές τις ημέρες βρίσκομαι στην Γερμανία, όπου κατοικεί η αδελφή μου. Σήμερα είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην Ολλανδία για μία ημερήσια εκδρομή! Πήγαμε στην Ουτρέχτη, στην μεγαλύτερη φοιτητούπολη της χώρας.
Πολλά πράγματα μας έκαναν εντύπωση... μερικά από αυτά είναι τα κανάλια με τις γεφυρούλες, τα λίγα αυτοκίνητα, τα πολλά αστικά λεωφορεία και οι πάρα πολλοί ποδηλάτες! Α, και τα αμέτρητα δεμένα ποδήλατα στους δρόμους. Σήμερα έβρεχε σποραδικά, μερικές φορές αρκετά δυνατά. Όμως δεν φάνηκε να το βάζει κάτω ο κόσμος, ο οποίος συνέχιζε να κινείται με ομπρέλα ή με αδιάβροχο.
Είδαμε αρκετά ελληνικά μαγαζιά με φαγητό! Και συναντήσαμε σε άσχετα μέρη δυό έλληνες που εργάζονται στην Ουτρέχτη.
Καλό θα ήταν να ταξιδέψουν όλοι οι πολιτικοί μας και όσοι ασχολούνται με τον σχεδιασμό των πόλεων σε χώρες όπως η Ολλανδία. Οι άνθρωποι είναι μπροστά, ένιωσα σα να ταξίδεψα στον χρόνο με αυτό το ταξίδι στο χώρο.
Το παραπάνω βιντεάκι το ψάρεψα στο διαδίκτυο, όμως οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από εμένα (δυστυχώς η μπαταρία της φωτογραφικής δεν άντεξε όσο ήθελα :( ). Ελπίζω να σας αρέσουν... :) Χαιρετισμούς σε όλους από εδώ ψηλά!



















































































1 σχόλιο:

Traveler είπε...

Μας ταξίδεψες...

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από Κόρινθο

Σ.

Υ.Γ. Τι λέτε για κάποια συνάντηση στην κεντρική Ελλάδα (Καρδίτσα; Λίμνη Πλαστήρα) το χειμώνα να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες από κοντά;